Receptet på midsommartårtan

Här kommer receptet på tårtan som jag gjorde till midsommar. Supergod!!!


Midsommartårta ca 10 personer

110 g smör
2 ½ dl socker
1 msk sirap
2 ägg
1 ½ dl vetemjöl
½ tsk salt
1½ tsk vaniljsocker
1 dl kakao
2 dubbeldajm
smör + ströbröd till formen

Fyllning (går lika bra att köpa färdig jordgubbsmousse, det gjorde jag ;-))
5 gelatinblad
½ - 1 liter jordgubbar + 1 liter till dekoration
3 äggulor
2 dl socker
6 dl vispgrädde

Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 175°C. Vispa smör, socker och sirap pösigt. Rör ner äggen.
2. Blanda vetemjöl, salt, vaniljsocker och kakao. Hacka dajmen grovt. Tillsätt mjölblandningen och dajmen i smeten. Bred ut smeten i en smord, bröad springform, ca 24 cm i diameter.
3. Grädda i ca 20 minuter. Låt svalna.
4. Blötlägg gelatinbladen. 5 minuter i kallt vatten.
5. Mixa jordgubbarna i matberedare/stavmixer till en slät puré.
6. Vispa äggulor och florsocker luftigt. Vispa grädden till lös konsistens.
7. Värm ½ dl av jordgubbspurén i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och tillsätt i kastrullen. Låt det smälta på svag värme. Rör ner gelatinblandningen i resten av purén.
8. Blanda försiktigt ner äggsmeten i purén och sedan grädden till en slät smet. Häll smeten över bottnen.Ställ minst 4 timmar i kylskåp eller i frysen. Tina 4 timmar i rumstemperatur vid servering.
9. Toppa tårtan med 1 liter jordgubbar. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0